Thursday, December 1, 2011

sebenarnya ..

Assalammualaikum


Sejak dua menjak nih memang aku rasa lemah sangat. Bukan sebab aku sakit atau tak sihat.
Tapiii ...mungkin jugak. HATI dan JIWA yang sakit. -.-''

SAKIT dengan orang sekeliling

SAKIT dengan kata-kata mereka

SAKIT dengan pandangan mereka

SAKIT dengan tingkah laku mereka

SAKIT dengan kesakitan yg sedia ada . .

semoga ALLAH akan gantikan rasa SAKIT ini dengan NIKMAT di penghujung hari :')






p/s : Luaran nya aku ketawa .dalamannya aku menangis. ALLAH yang tahu apa yang terpendam. :')

Wednesday, October 12, 2011

officially :)

Assalammualaikum

sihat ker?? sebenarnya aku nak bgtau nih.

hari RABU aritu bersamaan 5 OKTOBER 2011 jam 2.30 petang aku dengan secara rasminya telah  . .

(bunyi drum pliss )



-
-
-
-
-







Aku dah officially grad !! yeahhh
(bunyi mercun api ^^ )
HAHAHA !!

oke aku dah grad..maknaya aku dah tamat study secara rasmi. :)
nt aku rajin aku cerita laa pasai konvo tu -.-'' kalau rajin yea. :P






p/s : xpayah nak syiok sangat laaa cik zielah oii.
       grad bermakna anda harus menempuh satu lagi fasa -.-''  huhu


Thursday, September 29, 2011

Make me strong :')


 


I know I'm waiting (Aku tahu aku sedang menunggu)
Waiting for something (Sedang menunggu sesuatu)
Something to happen to me (Sesuatu untuk berlaku kepada diriku)
But this waiting comes with (Tetapi bersama penantian ini)
Trials and challenges (Cubaan dan cabaran)
Nothing in life is free (Tiada yang percuma di dalam hidup ini)

I wish that somehow (Namun aku berharap)
You'd tell me out aloud (Engkau akan beritahu aku sekuat-kuatnya)
That on that day I'll be ok (Yang aku akan ok pada ketika itu)
But we'll never know cause (Tetapi kita tidak akan tahu, kerana)
That's not the way it works (Kebiasaannya bukanlah begitu)
Help me find my way (Bantulah aku menemui caraku)
My Lord show me right from wrong (Tuhanku tunjukkanlah aku yang benar dari yang salah)
Give me light make me strong (Berikanlah aku cahaya, jadikanlah aku seorang yang tabah)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
Sometimes it just gets too much (Kadangkala terlalu banyak yang aku perlu tempuhi)
I feel that I've lost touch (Aku rasa aku telah kehilangan sentuhan)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)

I know I'm waiting (Aku tahu aku sedang menunggu)
Yearning for something (Mengharapkan sesuatu)
Something known only to me (Sesuatu yang hanya aku tahu)
This waiting comes with (Bersama penantian ini)
Trials and challenges (Cubaan dan cabaran)
Life is one mystery (Kehidupan adalah satu misteri)

I wish that somehow (Namun aku berharap)
You'd tell me out aloud (Engkau beritahu aku sekuat-kuatnya)
That on that day you'll forgive me (Yang Engkau akan memaafkan aku ketika itu)
But we'll never know cause (Tetapi kita tidak akan tahu, kerana)
That's not the way it works (Kebiasaannya bukanlah begitu)
I beg for your mercy (Aku mohon kasih sayang-Mu)

My Lord show me right from wrong (Tuhanku tunjukkanlah aku yang benar dari yang salah)
Give me light make me strong (Berikanlah aku cahaya, jadikanlah aku seorang yang tabah)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)
Sometimes it just gets too much (Kadangkala terlalu banyak yang aku perlu tempuhi)
I feel that I've lost touch (Aku rasa aku telah kehilangan sentuhan)
I know the road is long (Aku tahu perjalanan ini panjang)
Make me strong (Jadikanlah aku seorang yang tabah)


p/s : YA ALLAH ..make me strong :')

Friday, September 23, 2011

REUNION 2011

Assalammualaikum

Ni sebenornya cerita dah basi. HAHAHA! Tapi nk cerita jugak. Ada aku kesah ? XP
Ok, aritu masa raya ke-4 batch kami ada buat reunion. Kalo nak ikutkan ni reunion yg kedua laa tapi yang pertama dulu ramai yang tak taw. So ni jadi reunion yang pertama laa kan :)

Reunion ni bertempat di Hotel Regency, Alor Setar . Kami start pukul 8 pagi sampai 12 tengahari. Memang bestlaa sebab lebih 100 orang yg pi weyh !! Haaa tak sangka ramai yang semangat nak pi reunion ritu.

Tengoklaa gambar yang tak seberapa ni, sebab tak sempat nak tangkap kan. HUHU



   * oke ada 2 jaa gambaq.. tu pon aku curi dari sini . Tapi yang len xdpt nak curi. -.- tgk jela kat situ eh ? ^^  Haa, budak nih  partime as a photographer. Kalo bekenan nak hire depa nih jangan malu-malu jangan segan-segan naa :) *
             





ok daaaa :)







tq for reading :)


Sunday, August 7, 2011

aku rindu :')

Assalammualaikum . . .


ini adalah
*** luahan hati***




ehsan google




Airmata ini
mengalir di subuh hari
bukan minta simpati
tapi tanda ada rindu di hati

Airmata ini 
tanda aku rindu pelukannya
 tanda aku inginkan kehadirannya

Airmata ini
tanda aku rindu akan senyumannya
tanda aku rindu akan gelak tawanya
tanda aku rindu akan suara garaunya
tanda aku rindu akan kata-kata tegasnya

Airmata ini
bukan tanda lemahnya diri
tapi hanya untuk melepaskan lelah di hati
agar aku punya kekuatan
untuk terus bertahan
dalam meniti masa hadapan

Airmata ini
mengalir tanpa jemu
kerna diriku
terlalu merinduimu




-- AYAH --

6/8/1999 - 6/8/2011

tahun ini genap 12tahun ayah tinggalkan kami...perginya ayah menyahut seruan ILAHI...

semoga ayah tenang disana  ..

AL-FATIHAH




--- anakmu ---






p/s : td ada org tanya mcmana sakitnya hilang org tersayang..

jawab aku : kalau rasa sakitnya putus bercinta,sakit lagi bila hilangnya orang org yg tersayang..kalau rasa sakitnya bila kehilangan barang berharga, sakit lagi bila hilangnya orang yg tersayang

*hanya orang yang pernah merasa erti kehilangan yang mengetahui apa rasa bila kehilangan insan tersayang*

Tuesday, July 19, 2011

menanti pelangi

 Assalammualaikum

Gagal. gagal sekali bukan bererti gagal selamanya kan? Aku harap akan ada kejayaan selepas ni. Sungguh xsanggup aku nk kecewa banyak kali. Tapi aku kena kuat. rite? :)
yeah aku mampu untuk kuat .

mungkin pelangi aku lambat muncul. hanya menanti saat untuk pelangi tu muncul. ^^


aku kena usaha keras untuk mencapai kejayaan. Doa, usaha , ikhtiar , tawakkal .
semoga akan tercapai segala impian aku.


xkisah laa aku terpaksa merangkak untuk menaiki tangga untuk menuju kejayaan aku sanggup .asalkan kejayaan itu akan jd milik aku. >.<

aku xkisah sekiranya aku terpaksa berjalan dengan perlahan dan jatuh berkali2 tetapi mampu berdiri kembali. dari aku berlari terlalu laju tapi di kemudiannya aku jatuh dengan teruk.



sungguh aku menanti pelangi itu :)












tq for reading :)

Saturday, July 9, 2011

jom bca blog nih..

Assalammualaikum


Ada laa 2 ari lepas masa aku tengah ber-muka-buku, aku tengok membe aku post kat fb dia entry dari blog nih . Aku pon usha2 laa tngok kan. dah xtaw nak watpa . lagipon aku mmg suka blogwalking nih. Blog dia bg aku simple dan cara dakwah dia pon simple hanya melalui gaya penceritaan (org lain aku xtaw la kan ).

Nih salah satu entry dari blog dia.

CINTA SMS .

 aku suka cara penyampaian dia.

dalam bentuk dialog.

buat kita tersenyum tp dalam pada masa yang sama berfikir.

owner dia nama muhammad aiman azlan . berusia 21 tahun. Tak silap aku owner dia further study kat Australia Toronto kot. and ambik psychology. no wonder la kan dia pandai saiko org ngn karya dia. hee nih pandangan aku la kan. :)

oke tens tu kawan aku iffa sebab buat aku jatuh chenta ngan hasil karya aiman azlan nih. seryes aku tertunggu2 next entry dari dia.


and last but not least

to aiman azlan :

 tahniah atas entry yg sangat bermanfaat dan trskan niat suci dan murni anda ntuk terus berdakwah fi sabilillah. :)








tq for reading :)

Tuesday, July 5, 2011

budak2 dulu VS budak2 sekarang : GAME

Assalammualaikum

Dah lama rasanya aku tak kuaq main dengan sepupu2 aku yg kecik2 tu. Kalo tidak tiap2 petang confirm depa tercongok depan pintu umah aku. :) ajak aku main bola. Aku pon apa lagi layankan jela kan?? HAHA !! atleast kuaq laa jugak peluh2 aku nih kaaann ~ . so xkesahlaa main dengan budak2 ka apa kan. =p

Tapi tulaa, macam aku bgtaw tadi , dah lama budak2 tu xmai main kat umah aku ni. sebabnya depa semangat dok main GAME KOMPUTER. weyh, xkanak2 ar men game komputer tu!!. ntah apa game yang depa men aku pon xtaw laa kan. xkuaq peloh kooottt . aku dulu2 masa kecik2 mana nak ada game komputer2 nih. game yang aku selalu main ni haa :


1. TUJU KASUT

tuju kasut. haa game nih masa aku kecik2 dulu femes kot. 1 kumpulan kena susun kasut bg jd cam bntk piramid tu. 1 lg kumpulan jd penyerang. dan semestinya guna kasut la untuk dibaling tu. selalunya kasut yg lembut2 r dplh. kalo keras, sakit kotttt . percuma ja lebam dapat. uhuu..

2 ACI SEMBUNYI

aci smbunyi . hahaa nih kalo memang dah xdak apa sangat nak buat men aci sembunyi pon boleh. tapi jarang ar main game nih. mana taknya, kalo boleh sembunyi satu kampung tu depa nak sembunyi. memang jenuh laa nak cari kan?? ^^

3 GASING

gasing. ini aku suka. sekarang nih xtaw laa aku terer main ka tidak. dah lama xmain benda alah ni. dulu masa tengah femes aku pon terjangkit jugak. iyerla aku kan ada 3 orang abg, apa yg depa main yg tu jugak la aku nak main . :') 

4 MASAK MASAK

masak masak :P. ini kalo dah namanya girl tu ttp girl la kan? ^^ masak2 nih mmg kena ada la. habis barang dalam rumah aku angkut main. tepung laa, periuk belanga mak aku suma aku tibai. kalo main beli2, daun jd ikan laa duit laa. haish kalo daun tu leyh jadi duit btoi kan best -.-''

5 ZERO POINT

 zero point. zero point a.k.a getah. aku dulu nak main zero point ni sanggup tu beli getah banyak2 and buat dia jd panjang dan tebal. lagi tebal lagi best sbb dia susah nak putus tapi kalo terlibas kat badan org mmg lkt bekas laa jawabnya.

sebenaqnya banyak lagi nih game aku masa kecik2 . =p haha. tapi kebanyakkannya memang aku byk main dgn budak2 laki arrr . dah dulu kawan perempuan aku xramai . :') kalo depa panjat pokok aku pon panjat pokok jugak . cuma xsmpt nak masuk longkang cari ikan mcm abg aku sbb mak aku dah ligan. HAHA !! 


haaa, permainan apa yang ampa selalu main masa kecik2 dulu ??








tq for reading :)

Friday, July 1, 2011

ini cerita 30/6 punya :)

Assalammualaikum

Rasanya dah lama aku xupdate entry baru kan ? ~ sian belog nih, nasib tak dak mulut jaa nk cakap. tidak mesti dia marah marah aku punya. HAHA

Arini aku p wat I/C baru. Setelah berkurun aku asyek guna I/C lama jaa yg masa darjah 6 tu, so lebih elok la kan aku tukaq baru . (sebenaqnya kena berletiaq ngan mak aku sbb xp tukaq lg I/C =p ).

Aku p bertemankan membe membe aku cik zatie dan cik iffa . THANX anda anda kerna melayan meroyan saya >.< HAHA !!

Lepastu kami pon terus meredah pi MUZIUM KOTA KUALA KEDAH. Tengah hari buta panas panas tyme orang tengah lepak kat rumah sambi makan kopok tgk tv , kami 3 orang nih boleh pulak p jemuq bawah matahari dok tangkap gambaq. Tengok gigih tak gigihnya kami . >.< .

Boleh pulak laa kan dok tengah panas tu . HAHA ~ Padahal panas sket dah mula bising . Betoi dok cik izzati ?? =p

apa apa pon. tenkiu laa sebab sudi teman ceq p wat I/C noo. :)

sayang anda berdua . cik zatie dan cik iffa . eceyh =p






tq for reading :)




notakaki :  balik petang tadi terus makan ubat .HAHA :))

Thursday, June 9, 2011

LELAKI DALAM HIDUP AKU.. :)

Assalammualaikum

Bila orang bercerita tentang lelaki dalam hidup depa. Yang depa paling sayang. BF la tueh. Aku pon tertanya2 la jugak kan?? Dalam hidup aku nih ada dak lelaki yang aku sayang? Selepas di darab, di tolak, tambah dan bahagi. Keputusannya ialah 1+1+3+ 1 = 6. pergh banyak tu weyh !! Haaa...sini meyh aku nak bagitau sapa. Tak pasai2 aku kena cop playgirl lak :')

*********
mempersembahkan (drumroll please)



1. NABI MUHAMMAD S.A.W

oke...ini r kekasih hati aku. Dan aku pasti, ni jugak la kekasih ampa2 kan?? Sikap dan perbuatan Rasullallah buat aku admire baginda. Tak dak sapa boleh lawan baginda kan. So, what ?? bila orang lain mula ambik artis or pelakon sebagai depa punya role model , aku jadikan Rasullallah role aku. Bukan nak kata aku baek sangat tapi ntah aku just minat gitu2 jaa kat artis ni xdak laa fanatik sangat kan. :)




2. MY AYAH

OF coz ayah aku. oke pembetulan arwah ayah aku. Aku sempat rasa kasih sayang ayah just for 9 taun jaa. Tapi aku bersyukur atleast aku dapat jugak rasa kasih sayang ayah . Dapat jugak manja2 ngan ayah kan. Adala jugak kenangan kan. Tapi seryes cakap, aku jeles bila tengok orang laen rpat ngan ayah depa. :') Owh pliss aku sangat jelesss !!. Tapi Tuhan lebeh sayangkan ayah aku. Semoga ayah bahagia di alam sana.
AL-FATIHAH.



3. ABANG ABANG AKU


After Rasullallah and arwah ayah aku. Haruslah abang abang aku kan? Sebab aku ada depa ja . Eceyh.. :P eh, kenapa abang abang? Mestila, aku kan ada 3 orang abang. Aku sorang ja pompuan . Nasib bongsu, so aku tak kesah. HAHA !! :p . Abang2 aku nih macam2 jenis perangai, nak terang satu2 cam mlas ja kan. heee~~ apa2 pon aku sayang depa. Adek yang baek tak aku?? =D



4. MR RIGHT .....


Hee..malu2 nih.. (dusshh gatai zilah !! >.< )  .Oke nih lagi sorang lelaki dalam hidup aku. Yang nih memang wajib ar kan aku taat nanti kan. Syorga ku di bawahnya kowt :')  ( cakap serupa cam dh jumpa la plak kan??adoyai -.-'' ) . Aku just harap nanti dia akan bahagiakan aku. Sayang kan aku seadanya, terima cacat cela aku, baek buruk aku. Heee..semoga MR  RIGHT aku nanti adalah MR PERFECT yang aku idam idamkan. OWH aku  berangan2 lagi -.-'' .



See, ramai kan lelaki dalam hidup aku. :)  Buat masa nih, no 1 sampai no. 3 yang  jaa yang lelaki terpenting dalam hidup aku. No. 4 tu aku tak jumpa g . Tunggu sampai aku jumpa , confirm2 yang tu lagiiiiiiii PENTING. kan? ~  Sebelom hormon gatal gatal aku membiak secara besar besaran baek aku chow dulu. HAHA













tq for reading :)







nota kaki 1 :  banyak betoi gangguan aku nak buat entry ni. sob sob :').
nota tangan 2 : sian abg aku no. 2 tu, side mirror dia pecah .. huhu
nota mata 3 : sambil tulis point no.2 tu aku tingat balik kisah2 aku dulu. owh miss that tyme. sob sob :'((

Saturday, May 28, 2011

REVIEW : ini cerita hantu : KARAK !!

Assalammualaikum . .

oke ampa semua mesti tau kan sekarang nih cerita KARAK tengah ditayangkan kan ?
So, aku pon tak mau la ketinggalan nak tengok crita nih. Filem hantu pertama keluaran KRU . Cerita nih betoi betoi best. Aku bagi 4/5 bintang. Okela tu kan ? ^^.  Kat sini aku buat review sikit pasai filem nih .


KARAK : TERBITAN KRU





Cerita nih berkisar tentang jalan KARAK yang dikatakan berhantu dan berdasarkan cerita benar. Cerita tentang volkswagen kuning , hantu perempuan ngan anak dia yang kacau orang kat laluan Karak tu.

Filem ni tentang 4 orang pelajar kolej , Zura, Nik, Jack dan Ida yang dalam perjalanan nak ke mana ntah aku xhengat . Masa dalam perjalanan tu depa semua nih terlibat dengan kemalangan di kawasan yang dikatakan laluan angin melintang.

Kat sini bermulalah semua cerita depa tue . Apa yang terjadi dengan depa?? Selamatkah depa dari kemalangan tu? Betoi ka ada hantu kat laluan tue? Haaaa , banyak persoalan yang akan terjawab kalo ampa p tengok.

 Dilakonkan oleh pelakon baru seperti Sheera Aiyob , Shahir (AF8) , Shakila dan Md Eyzendy.
Dah ada dipawagam sejak 26 MEI 2011 . Tunggu apa lagi?? pergila serbu pawagam tu . =)




 



tq for reading :)

Tuesday, May 24, 2011

Assalammualaikum. . .

pergh . .  lama jugak aku tak update entry eh? ^^

nih semua sebab aku asyik berjalan + baca novel =PENAT !!
aku kalo penat memang tak dak idea nak buat entry baru . . (huhu)
kalo ada idea pon aku penat dan tak larat nak type  . .
tangguh punya tangguh , last2 tak jugak update update :'). 

BTW, dalam 2 minggu nih aku rajin jaa kuaq.^^. Tengok wayang pon rajin jugak .
rajin tak rajin pon aku tengok filem  NUR KASIH THE MOVIE dengan PIRATES OF THE CARIBBEAN jaa. Sebab aku rasa macam 2 crita nih best kan. ERK?? >.<

Masa yang sama aku teman kawan baek aku nih IZZATI KHAIRUNNISA pi beli barang barang hantaran untuk pakndak dia. Tiba tiba aku feeling cam aku teman dia beli barang hantaran dia sendiri oke..! HAAHAA!!
Tapi rasa rasa cam tak lama lagi la tu kan kawan kawan aku nih nak ntaq kad jemputan kawen. Owh dah besaaaaaaaaarr pon kawan kawan aku nih . =p

aduiiiii perot aku mintak diisi. choww !! ^^

salam




tq for reading !

Sunday, May 15, 2011

Engkaulah lilin pembakar semangat ~

Assalammualaikum . .

16 MEI 2011 . .

dah lama rasanya aku tak sambut hari guru .
ada laa dalam 3 taun aku tak sambut . * eh 3 taun tu pon lama laaa kan *. Macam dah sepuloh taun ja gaya aku tinggaikan alam persekolahan. ;')

teringat aku masa sekolah duludulu . Tiap hari guru ja aku sibuk nak cari hadiah untuk cikgu aku yang sayang aku ^^. Masa sekolah rendah dulu, tiap kali HARI GURU. Aku sibuk jaa,  p cari hadiah untuk semua cikgu aku. HAHA !! . Kalo ada sepuloh orang cikgu yang ajaq aku. Sepuloh la aku beli. Kalo 12 orang , 12 laa aku beli. Hahaha !! Kononnya nak bagi semua sama rata. Tak mow pilih kasih la katakan . :) . Dan sebagai hadiah untuk jasa mereka mengajaq aku . Tak pernah jemu nak bagi ilmu kat aku nih. Yerla aku kan bebal sketttt. sketttttt ja hokey.(huuhuu)  :')

Masa aku sekolah menengah lak, even aku takdak laa semangat nak cari hadiah macam sekolah rendah tu kan =P . Dah tak dak hadiah segala bagai nih . >.< .HUHU !! kejam la plak kan ?? :')
Tapi setiap kali sambutan hari guru, aku rasa aku buat persembahan masa tu . HIKHIK =p. Masa tu aku akan sampaikan sajak "GURU OH GURU " karya Usman Awang . Aku memang suka sajak nih dari sekolah rendah lagi.

So,

untuk semua cikgu aku dari tadika, skjp, mmas, kuin dan semua warga pendidik


SELAMAT HARI GURU !!

sayang cikgu saya sangatsangat
**********************

Puisi 1

Bila murid duduk
cikgu berdiri
bila murid diseligi
cikgu pulak kena gari
murid datang naik BMW 7 siri
cikgu datang motor buruk cukai jalan pon mati
murid belajar sampai PhD
cikgu baru berkira nak sambung degree
namun begitu
di dunia cikgu berbakti
moga di akhirat syurga menanti

Puisi 2

Guru bagaikan NTV7
kerana “Ceria Selalu”
Guru juga kadang kala seperti TV 3
kerana “menjadi inspirasi hidupku”
yang pasti
Guru bagaikan serifm “sentiasa di hati”
dan yang paling penting
guru bagaikan pakej astro kerana
“macam macam ada”

Puisi 3

Waktu pelajar sakit,
guru menjadi doktor
waktu pelajar buat kes,
guru menjadi polis
waktu pelajar bayar yuran,
guru menjadi akauntan
waktu pelajar berkhemah,
guru menjadi rambo
waktu pelajar keliru,
guru menjadi penunjuk arah
Teruskan perjuangan yang mulia
ikhlaskanlah hati
selamat hari guru
untuk semua warga pendidik

*sumber dari http://mzfaizal.org/blog/?p=804


Monday, May 9, 2011

i stalk ur profile when i miss u :')

 Assalammualaikum . . .


Petang tadi tengah aku online, aku ternampak ar lagu nih kat wall membe aku. Tengah petang panas2 lak tu aku pon layan laa kan. Sekali dengaq terus aku jatuh cinta. *jatuh cinta dengan ini lagu haa.* tak nak ngaku mamat yang nyanyi tu ensem jugak kan. HAHA !!

nih aku punya sinopsis la kan pasal lagu nih. Dak laki tu dah clash ngn awex dia. Dahtu dia selalu la usha FB EX dia nih. Dok usha profile EX dia tu. EX dia tu lak dah ada pakwe baru. haa camtue  laa lebeyh kurang aku paham ngan lagu tue.

Malas nak taip banyak2 ampa dengaq sniri la nowh. ^^




LAYANN !! ~~~~









(erk . .  nak mntk sorry awaiawai . sebab ada gangguan la sket kan sebab aku punya belog kan ada lagu) ^^





thanks for reading :)

daaaa ~~

Saturday, May 7, 2011

terima kaseh mak :'D

Assalammualaikum . .
rasa macam nak lengkap lak kalo tak buat entry pasal hari ibu ini kan. .
aku pon dah macam conpius jaa. Bila Hari Ibu ni sebenaqnya ?
kenapalaa ramai sangat yang dok wish nih?? dah dua hari berturut aku dengaq orang dok wish dalam radio.
Rupanya Hari Ibu tue 8 MEI (ingat nih, remind dalam pala hotak siap2 zielah oii ^^)

****************************

ehem ehem...aku nih takla terer sangat nak bermadah pujangga nih.
apatah lagi nak buat ayat jiwang segala bagai.
tapi apa yang aku cakap nih mai dari hati aku seorang anak untuk mak aku yang tersayang.


Mak . .  .
Terima kasih sebab sudi mengandungkan kami selama 9 bulan 10 hari .
Terima kasih sebab menahan saket melahirkan kami.
Terima kasih mak sebab sanggup menyusu kami. (sebab tu blh buat antibodi km kuat)
Terima kasih sebab menjaga makan  minum kami. (sebab tu kami sihat2) ^^

Mak . .  terima kasih sebab ..
Selalu ada disisi kami tak kira masa.
Sanggup bersengkang mata /merawat saket demam kami. :')
Sanggup berkorban demi kebahagiaan kami.
Sanggup bersusah demi kesenangan kami.


Terima kasih sebab ,
Mak selalu ada bersama kami berkongsi suka dan duka kami
Mak selalu ada disaat jatuh bangun kami
Mak sentiasa ada masa untuk diluangkan bersama kami
Mak selalu menjadi pendorong kami :')

TERIMA KASIH MAK !!


 



 
-kami taw wang ringgit xdapat nak balas segala jasa mak hanya doa yang kami mampu titipkan wat mak dan xlupa juga ayah.




Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin.




p/s : sayang mak sangatsangat :') 

Thursday, May 5, 2011

apa yang ampa buat kalo jumpa dengan orang yang ampa kenai? ^^

Assalammualaikum  . . .

haaaaaaaaa . . tengok tajuk pon dah taw kan pasai pa?
sebenaqnya bukan apa pon. kemarin aku ada r kuaq pi jalan jalan dengan membe aku kan, so masa kat mall tu aku ada laa ternampak membe aku masa sekolah rendah dulu.


Tapi kan, dia tak perasan aku kowt . aku yang perasan pon tak berani nak tegoq.  HAHAHA!!
OK. sebenaqnya bukan kemarin ja aku jumpa. boleh cakap selalu jugak ar aku jumpa membe aku nih.
Tak kira r masa sekolah rendah ka sekolah menengah ka. Mesti jumpa la jugak.

sebelom ada orang bermonolog macam ni :

"eh dah depa tu tak tegoq kenapa laa ang xtegoq depa ?"

oke. bukan aku xmaw tegoq cuma kan..kalo aku tegoq satg depa wat muka blur macam tak kenai aku.
haaaaaaaaaaaaaaaa kan dah MALU aku kat situ. dan dibuatnya masa aku tegoq tu dia tak bagi respon??
Kan malu lagi aku .* yang nih selalu terjadi kat aku * huu malu OK..!!

sebab tu aku kadangkadang macam nak biaq jaa depa tegoq aku.
kita acting ja macam kita nih bajet artis ala ala popular tu. * perasannnnnn jaa lebeyh* ~~!
salah satu sebab aku tak mau tegoq sebab aku nih PEMALU ~! hahaa... *nih nanti sure ada yang gelak terguling jatuh katil nih baca statement aku nih *

kalo aku jumpa dengan yang aku rapat tue boleh la jugak aku tegoq.
yang bila jumpa terus boleh pelok-ciom-pipi kiri-pipi kanan tak dak laa aku nak malu sangat kan. sebab ada jugak respon dari orang tu.
Nih kalo setakat aku ja tegoq and ingat depa. Depa tu harammmm tak ingat aku.
pergh boleh malu sepoloh keturunan aku tu >.< .

tapi kowt mana pon aku akan cuba tegoq la sebab depa tu kan penah jadi kawan aku . ~ * pergh suci dak ayt aku * hahaha.

ok.kalo ampa lak yang jumpa orang yang ampa kenai apa yang ampa buat??



p/s : lepas nih jumpa aku tegoq taw...aku kan PEMALU .~~ heee

enset +cd + shawl = jalanjalan

Assalammualaikum...
pergh dah lama aku tak update belog kan ?
hehehe . .

arini aku ada kuaq ngan membe kamceng aku ,izzati . sebab musabab yang kami kuaq adalah

1 . aku nak repair fon aku  : terbang 50 HENGGET aku !!

2 . makcik tu nak cari shawl : dah jumpa pon shawl n inner yang dia berkenan (wana putih + purple xslp ) !!

3. makcik tu jugak nak cari cd merong mahawangsa  : dah jumpa pon cd tu kt AS MALL. 5 HENGGET jaa ORI tueh !!( tokey tu cakap )

4. saja cari pasal !! (eh2..yg nih aku bohong jaa.. ^^..)

hahahaa...xdak keja aku nak p cari pasai dengan orang. ceyh buang masa aku jaa .* bajet cam kuaq jalan tu tak buang masa la plak kan? >.< *

hmmm lepas nih nak kuaq cari apa pulak yaaa ?? *tengah pikiaq *

Tuesday, April 26, 2011

buat adam yg mencari cinta hawa..buat hawa yg menanti cinta adam..

                                                                                   Assalammualaikum ..

benar..jodoh itu ketentuan TUHAN..tapi kita akan ada terma merisik..??salah ke merisik..??tak salah bahkan dianjurkan supaya tak tersalah pilih..hmm..

untuk adam..
andai mahu mencari hawa..

1. jangan dilihat pada purdah mahupun tudung semata-mata..kerna hawa hari ini tidak lagi seperti dulu..lihatlah pada telapak tangannya..andai mudah telapak lembut itu hinggap pada kulit lelaki lain tanpa lapik..fikirlah semasaknya untuk menyuntingnya..sesungguhnya memegang bulu anjing itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh kita kahwini..

2. jangan dilihat pada baju labuh mahupun jubahnya semata-mata..lihatlah pada sebujur bibirnya..andai kata-katanya berbisa atau kuat suaranya..fikirlah semasaknya andai hati masih teringin menyuntingnya..khuatir kelak dia membawa fitnah buat si suami..menabur buruk diri si suami..

3. jangan dilihat pada cantik ayu wajahnya semata-mata..lihatlah pada sepasang indah mata miliknya..andai tidak redup menunuduk pandangan..fikirlah semasaknya andai ingin terus menyunting dirinya..khuatir bila sudah bersuami matanya masih terus meliar memandang segak rupa lelaki lain yang bukan bernama suami..

untuk hawa..
andai mahu menerima cinta adam..

1. jangan dilihat pada kereta mewahnya semata-mata..lihatlah pd aktiviti malamnya..andai liar hidupnya tika malam menjelma..fikirlah sebaiknya andai mahu menerima..kerna maksiat itu lebih mudah tatkala kelam malam sudah tiba..khuatir juga subuhnya terus leka dibuai mimpi nan indah..

2. jangan dilihat pada pakaian berjenama semata-mata..lihatlah pada bahagian kakinya..andai mudah lututnya ditayangkan tatkala lincah dipadang bola..fikirlah sebaiknya andai masih mahu menerima..kerna aurat suami itu hanya selayaknya dilihat oleh si isteri..

3. jangan dilihat pada tampan paras semata-mata..lihatlah pada mulutnya tatkala berbicara..andai dia mudah menghambur carutan dan sumpah seranah..fikirlah sebaiknya andai masih tegar memilihnya..khuatir pabila bersama kelak..kesalahan kecil anda akan menerima hamburan cacian yang menyeksakan..

lelaki dan wanita hari ini tidak lagi seperti mereka yang dahulu..sebelum ini..wanita berhijab itu sesungguhnya memang mulia zahir batinnya..tetapi hari ini..mereka yang bertudung barangkali hanya untuk menyembunyikan kelemahan diri..begitulah juga sang lelaki..kadang-kala berkopiah..dari mata nampak sungguh alim..tetapi dlm hatinya..??siapa yang tahu..

sekadar renungan bersama..^^


        ***************************

aku dapat artikel nih dari facebook. Saja aku post kat blog aku untuk perkongsian. Dan sama sama dijadikan renungan bersama.



ok daaaaa :)

terima kasih sudi baca :)

Monday, April 25, 2011

dah jangan perasan muda oke...!!

Assalammualaikum. .

tadi aku ada la keluar pi kedai dengan mak aku.dan macam biasa aku just stay dalam keta jela kan.
Malas aku nak turun keta dengan pakai kain batek nih *eceyh bajet gadis melayu * kalo terlondeh nya kain aku tak adanya bajet gadis melayu weyh .

So, dalam sorang sorang aku layan lagu tu tiba tiba aku ada dengar suara orang tegur aku .
Sekali aku kalih . . .

waaaaaaa.. tutyy !! ahaha kat situ jugak aku jerit weyh.*nasib dalam keta -.-'' *
BTW, kawan aku nih kawan satu sekolah rendah dengan aku dan dia pon dah kawen oke .
Anak dia pon dah 2 taun . masa aku sembang sembang tu ada laa dia dukung anak dia tu.
Sekali nak suh dia salam aku cam dah conpius nih .

 erk,nak suh budak nih panggei aku apa nih??
kak ka makcik/auntie?

aku pon leyh terkuaq soklan

aku : eh nak suh dia panggei kami apa nih??
takkan makcik kowt?

membe aku : haha haalaaaa makcik laa...!!

aku : waaaaaaaa rasa diri dah tua nyaaa...

dalam hati aku lak masa dok layan budak kecik tu leyh lak dok berangan nak kawen cepat cepat T____T
apakah ??

oke... dah aku taknak pikiaq pasai nih !. . . . daaaaaa :) 

konvo mereka...

Assalammualaikum...

pergh lama gila aku tak hupdate blog nih. . .
sian kat dia . . alololooo anak mummy muchuk sayang sayang nih *feeling blog nih cam anak aku lak hahaha*

BTW, aku nak ucap tahniah la kat kawan aku sebab dah konvo.
TAHNIAH AIZZATY !!
anda dah selamat ber-konvo dan . . . . .

AKU JELESSSS !!

bila la aku nak konvo nih?? huuuu nak jugak pakai jubah konvo tu *alaaaa. .jubah biasa tu dah selalu sangat aku pakai ..bajet baek laa nih haha *




owh. . . aku kasi ampa ampa tengok gambaq masa konvo tue .tapi tak banyak la sangat gambaq yang aku ada . sikit ja tapi oke la kan daripada tak dak langsung .






wah ty. dah macam LAWYER pon ada oke..hehe




MEREKA ini seperti baru keluaq dari mahkamah ..hahaha :P









muka aku pon ado.. ahaha huduh yang amat . T__T




TAHNIAH ANDA SEMUA !!




oke  daaa... :)

Thursday, April 14, 2011

6 perkara yang aku allergic bila atas jalan. . .!!

Assalammualaikum...

atceli aku xdak laa idea sangat kan nak update entry nih . .  :P
tapi nak jugak update kan. . . sebab jari jari aku nih semangat nak menaip . . :)

so ini dia . .

6 perkara yang aku allergic bila atas jalan. . .!!

1 . bawak keta slow-slow
arghhhh ...ini aku tension kowt. . . tambah tambah yang dok kat lane kanan. boleh la pulak kan dok lane kanan pastu bawak slow slow. . owh sangat lah sabar nya aku masa tue . .(sabaq laa sangat kan, padahal dah berbakul bakul aku sumpah dlam keta tue )

2.bawak moto suka selit selit
nih pon sama. . manusia yang suka nak tunjuk dia pro gila bawak moto. Tambah lak konon nya moto tu lawa + cun. sebab tu aar semangat nak tunjuk dengan cara nak  selit masuk celah celah kereta tu . .
aku dok lam kereta tu xdak laa nak kagum pon. . menyampah ada r. .kalo terlanggar sapa yang susah?? confirmlaa kau dan  orang yang kau langgar tu yang susah kan. Nak bawak moto laju laju pi track laa. . baru mencabar weyh. .

3. buang sampah
apalaa yang best sangat bila drive buang sampah ikowt tingkap nih?tahukah anda sampah itu boleh menganggu pengguna jalan raya. Cuba laa kan bayangkn,tengah syok drive tu tiba tiba ada plastik ka kertas ka yang pemandu lain buang, then terlekat kat cermin kereta korang or terkena muka penunggang motosikal (moto oke lagi rasanya sebab leyh buang sndiri) haa tak ke menganggu penglihatan. Dibuatnya tiba tiba lost control dan terlanggar ..tak ke naya weyh?. .
xdak kesedaran sivik langsung. Pliss laa jangan buang sampah sesuka hati. Ingat !! bukan anda seorang pengguna jalan raya. Ada ramai lagi kat luar sana nun yang jadi pengguna jalan raya. I dont like ok..!( haa tengok,jangan buat aku marah kan dah sepeking omputeh nih ) :')

4.smoking
yang nih rasanya selalu ja aku nampak. tengah drive pon syok jaa dok menghisap benda alah tu.
dah habis hisap, puntung rokok tu selamba jaa buang ikot tingkap.benda tu memang nampak cam
" alaaa..xdak apa pon ..benda kecik ja pon" 
tapi kan pensyarah aku penah cakap. . kalau puntung rokok tue terkena bhagian enjin ka apa ntah dia boleh menyebabkan letupan .LETUPAN oke. . mungkin disebabkan benda ni kita xbiasa dengar lagi. .
mana taw masa akan datang kita akan dengar. Sapa tahu kan? . Tambah lak sekarang nih perokok makin bertambah.

5. signal
tak tahu laa aku kan kalo ada kereta yang tak dak signal . tapi rasanya smua kereta ada jaa signal .
tapi still diorang xmau guna. Dah tu sesuka hati ja nak membelok la nak memotong la.Buat macam jalan sendiri laa pulakkkkk . Eh helloo. . belakang korang ada pengguna yang lain kowt . kalo terlanggar korang jugak yang kecoh kecoh kan?
dah tu payah la pulak nak ngaku salah sendiri .

6. brek
owh ini aku suka sangat kowt . Selalu aku kowt jumpa spesies camni.
Ya ALLAH, tengah aku laju  bawak keta boleh plak kan dia p tekan brek. Padahal aku tengok depan dia tue xdak pon kereta ,xpon kereta depan dia tu memang jarak berbatu batu bukan meter T__T .nak kata ada traffic light memang tak arr..(dah kalau atas highway memang xdak laa ).
Boleh pulak dia wat camtue kan? haish. Xpun masa aku tengah laju ja sebab nak ligan lampu hijau tiba tiba keta depan aku p brek. Konon berhemah sebab skit g jaa nak kuning .(dalam hati aku : Oii kuning pon belom laa ). dah tu, dah kuning boleh pulak dia jalan . APAKAH?? !! T_T cam hampeh pon ada .

nih semua hanyalah sekadar pengkongsian dan pengalaman aku :)

*******************
notakaki : eceyh semangat ja ku wat entry nih. . macam laa aku nih pernah tak pernah buat. . ahaha. . :P
owh tidak aku baik oke (tangan ke dada mata keatas )

Wednesday, April 13, 2011

frust menonggeng...!!

Assalammualaikum . .

pergh. . rini aku rasa frust menonggeng sangat sangat . .
xsangka lak aku jadi camni kan. .
heh . . xplaa dah xdak rezeki kan . . nak wat cena. .
terima jelaa seadanya. .

dah nasib aku kan xdapat jadi pengawas exam kt kolej tue. .
xpa xpa cik zielah oi xdak rezeki anda laa tue . .
cuba try test cari keja kt tempat len laa plak yaaa...

*kecoh je kan aku . . xdapat jadi pegawas exam tu pon dah frust menonggeng cam baru lpas clash dengan pakwe kan?? hahaha *

Saturday, April 9, 2011

ceyh...cam kacang je pon... :P

Assalammualaikum...

hai hai. . . tadi pagi aku ada ujian munsyi kan?? haaa . . alhamdulillah . .  aku rasa lega sangat sangat sebab dah lepas dah jawab soklan . . heee . .
mula mula nak jawab tue cam cuak la jugak kan. . .
sebab pengawas exam tu cakap semua soalan ada 310 . . yup betoi . . anda tak salah baca .310 soalan semuanya dan perlu dijawab dalam masa sejam. . . hanya sejam sahaja . .

tapi anda tak perlu risau sebab soalan objektif jaa . . hahaha...
gilaa hampa kalau soalan subjektif . mau nanges aku kat situ nak jawab . huhu .
soalan dia kalau tengok sekali macam soalan yang selalu kita buat kt FACEBOOK ,majalah apa tue . tanya pasai kita punya personaliti , peribadi kita macam mana apa tue . senang je kan ?? semua tentang diri kita . xdak kena mengena dengan sapa sapa pon. :)

so,sekarang nih aku just tunggu jela bila nak tau keputusan dia keluaq kan .
heee .  .nak tunggu keputusan dia plak nanti buat aku berdebar debar . ahaks.
ngada ngada dak aku ? :P

oklaaa tataaa..... nak g ngadap novel lak . . hik
(sebenornya aku dah tak dak idea nih. alasan jela tue  heee )

notakaki : tadi p hospital melawat ayah kawan aku,MAJIDAH . ayah dia masuk ICU.kawan kawan tolong doakan ayah dia cepat sembuh ya.. ^^

Friday, April 8, 2011

wish me luck...!!

Assalammualaikum . . .

oke . . esok 9 APRIL 2011. . . i so nervous lorh , coz esok ada exam munsyi under USM tue . .
owh memang nervous weyh . . dah r xtaw soklan kuaq cemana kan??
[ tq to wan yang bgtaw kt my shout box tue cnth2 soklan dia. . :) ] 
ditambah lak dengan esok nak pi exam tu sorang2 lak . . atceli , mak nak teman tapi bajet cam leyh berdikari . tu yg xbg mak teman tu . . ahaks . :P

so . . dah xtaw nak stdy apa untuk esok . .sebab xdak buku teks or even silibus pasai esok . .
so aku dengan semangatnya nak study novel . ngeee . :D
(nasib aku sapu novel umah maksu aku tadi . . hahahaa )

oke daaa...

notakaki : doa kan aku leyh jawab yer esok . . tiba2 nervous datang balik pulak . hahaa

Wednesday, April 6, 2011

night at DATARAN...!!

Assalammualaikum ... ^^

malam isnin lepas aku , azzah and aizzaty ada r kuaq makan - makan kan?
lepas kami kenyang tuh . .  kami pon sepakat ar nak pi kat dataran depan masjid zahir tue . . .
(sebenaqnya lama dah nak p tapi tak berkesempatan lagi huu )

so . . . .  malam tue kami pon sempat laa bergambaq kt lampu -lampu tue . . : ) ngeee

jom tengok pics yang diambil malam tue . . .

gmbaq nh cerah sebenaqnya . .aku saja kasi gelap . .muahaha









gmbaq nih leyh wat kad ucapan ari raya weyh . . !! haha..



sket jaaa tangkap gmbaq malam tue . . nanti kalo p lagi . . pergh nak tgkap banyak-banyak r . . :P

Tuesday, April 5, 2011

permulaan untuk melangkah....!!

Assalammualaikum dan hai hai...!!

masa balik hantaq cik AZZAH pi kolej tadi rasa cam nak sambung tidoq jaa balik . .  hikhik . .
tapi . .  tiba-tiba aku teringat . . eh , harini 5 APRIL 2011 laaa . . keputusan  semakan ujian MUnSYI USM kuaq dah boleh check dah laaa . . . dari kemarin lagi . . cena leyh lupa nih . .
haaa . . aku apa lagi semangat laaa nak on9 . . nak check kan ?? hehe . .

dan  keputusannya . . .

*tekan untuk tambahkan power mata anda*

pergh... 9 APRIL 2011 nih ada ujian MUNSYI tue. . .
adeyh2. . . seryes xtaw . .apakah ujian ini . . huuu . . nerbes nih weyh . . cam nak ambik nak ambik test kereta pon ada gak . . huuu . . .tatutttttttttttt . . . . !!

eh . . anda-anda ada maklumat pasai ujian nih tak ?? kongsi plisss *wink2* . . .




terima kasih . . . :) 

berjalan mencari makan.. :P

Assalammualaikum...!!

malam nih best sangat-sangat... :)
rasa cam dapat durian runtuh ja tak pun macam menang loteri jaa hahaha * haip..aku tak main oke benda2 itu* . . .
tak lah . . sebenarnya aku baru jaa balik dari kuaq makan-makan dengan AZZAH & AIZZATY...
nih kira macam rancangan kami yang kedua ar..selepas rancangan pertama dulu tak jadi sebab hujan kan..
*rasanya aku ada mention dalam entry dulow2*

so malam nih dengan keadaan cuaca yang amat baik kami pon kuaq laa makan2..
*adeyh terlupa nak snap pic masa makan2 tue T__T..xpo..jnji perot kenyang..mauahaha*
masa nak tunggu makanan sampai tue sempat laa kami borak-borak...sembang-sembang..cakap-cakap..
oke. . . stop guna perkataan seerti . . haish . . . .

lepas makan tue kami p bersuka-ria kat dataran WISMA NEGERI tue...wat po lagi haa...jalan-jalan tengok lampu lampu yang macam kat ICT sana nuu . .  cuma sini biasa-biasa r . . xdak r macam kat sana nuuu kan.
 masing-masing pon dah lama teringin nak pi bergambar kat situ ..hikhik...macam peqhak jaa kan . .
owh xkesah apa nak kata. . . janji puas dapat pi sekali pon jadilaa . . * next tyme nak ajak cik zaty lak pi . .* hihi . .
lawa laa jugak kat situ . . tapi lawa lagi MASJID ZAHIR laa . . *bangga jadi anak KEDAH*hakhak. .adeyh . . ada tanda2 sifat2 mazmumah lak disitu...

*gambo-gambo semua tue nanti aku upload..kalo lawa and kalo aku teringat ..hee*

oke...daaa..aku nak tidoq. . esok pagi pagi azzah mintak tolong hantar dia pi kolej. .ada speaking for MUET katanya . . :) owh BTW, gud luck azzah yaaa  dun be loqlaq . . =) heeee

Monday, April 4, 2011

sudah jatuh ditimpa tangga...

Assalammualaikum and hi ...!!
dah lama kan aku tak hupdate belog nih?
nasib xbersawang sangat....sob2...
baru-baru nih my netbook skrin dia rosak...sebab tu laa aku update belog nih...huuu..
dah laa handset aku pon skrin dia rosak...
skrg nih netbook lak...
owh betoi-betoi laa aku sudah jatuh ditimpa tangga... :') dugaannnn...!!

then,sekarang nih leyh kira aku jarang laa jugak nak on9 bagai nih...
tambah lak kalo aku tak dak mood ...memang xlaaa kan...
tidak xdak laa aku berjaya tak meng-online-kan diri aku selama 2 hari... :')
even ada laptop...tapi aku malas nak guna...sebab besar gedabak sangat + 24 jam kena cucuk elektrik jaaa coz bateri dia dah tak tahan lama..huu...*masa dulu2 guna xdak pon nak bersunggut...berlagak gilaa akuh.. V__V *

owh...inilah balasan dia kowt?? hmmm...*thinking*

Wednesday, March 30, 2011

tong sampah??

Assalammualaikum...
hoolaaaa uolzz....

erkkk...alhamdulillah...oppss...kuat lak aku sendawa kan? hihi..
pergh...seyes cakap aku kekenyangan kowt...
tadi aku makan bihun PAMA tu..then aku taruk nasi lak lam tue...(rugi kowt buang trs kuah tue ;p)
lepas tue tadi aku suh abg aku beli kan burger lak...hahaha...
ishk2...kuat makan toi kan aku nih... ;')

sebab tue laa mak ngan abang-abang aku panggei aku perot TONG ... :')
sadis je kan...alaaaaa aku xkesah pon...janji aku kenyang..
ahhahaaa (gelak jahat )...
haaa....sebab apa perot tong?? sebab nih..
  • aku kuat makan...letak jela makanan banyak mana depan aku..sure aku bedal.. 
  • makanan yang xhabis bagi laa kt aku...CONFIRMMM habis...(yang nih mak aku selalu jaa wat amal jariah ngan aku.. :') )
tengok cemana laaa aku xdapat gelaran tue...aku makan..makan sungguh2 kowt... : p tapi...klo aku dah betoi2 kenyang...makanan yang ada tu aku booolayan jgk..sebab dah kenyang...dah xdak nafsu nak makan dah weyh...hahahaa

notakaki : rasa cam aku leyh jaa jadi hos untuk JALAN-JALAN CARI MAKAN tueh...hahaha..

terima kasih sudi baca... :)

taw...tapi ada jaa wat xtaw...!

Assalammualaikum...
hi uolzz....

petang-petang yang redup nih...
tiba-tiba aku teringat kat abg aku no.3 yang keja dekat pahang tue...
malam esok dia nak balik...^^ syoklaa mak aku...

oke...sebenarnya aku bukan nak crta yang tue pon..
pejam celik pejam celik...lagi dua hari g kita dah masuk bulan baru..
bulan APRIL...

agak-agak kan ada apa laa bulan tue kan??
APRIL FOOL?? haaa..yang nih aku rasa ramai yang akan sambut punya nih...
kenakan orang lepas tue cakap "APRIL FOOL..."..aku pon penah laa jgk sambut benda2 nih...masa sekolah rendah dulu ...masa tue xdak sapa bagitau lagi kan... T_T
owh betapa jahilnya aku dulu...T_T
so bila aku dah naik sekolah menengah aku dah dapat info pasal suma nih..
baru aku taw APRIL FOOL tu haaraaaaaammm !!
macamana hari VALENTINE haram....mcmtue laa april fool tue ..
H.A.R.A.M ....


meh sini kita ungkap peristiwa di sebalik APRIL FOOL yang ramai sangat anak2 muda sekrang nih suka sambut...

  • ribuan umat ISLAM Sepanyol diperdaya lalu dibunuh dengan kejam oleh tentera Salib tanpa belas kasihan.
  • tragedi ini berlaku tepat pada tanggal 1 APRIL 1487 Masihi..
  • dunia Kristian memperingati hari itu sebagai "THE APRILS FOOL DAY" a.k.a APRIL FOOL kerana dapat memperdaya orang Islam di Sepanyol lalu membunuh mereka..
  • sesiapa yang menyambut APRIL FOOL nih seolah-olah mempersendakan kejadian yang telah berlaku kepada orang Islam di Sepanyol

haa..klo agak-agak ampa suma nak taw dangan lebih detail lagi...
manfaatkanlah butang SEARCH kt atas tue...
sekarang nih semua dihujung jari jaa..^^

notakaki :  "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)..

tentiu sudi baca .. ^^

Monday, March 28, 2011

huda kena campak?? !!

Assalammualaikum...

serius arini bosan gilaa...
selalu pagi-pagi dah dengaq suara budak kecik tue bising-bising..even xpaham apa yang dia bisingkan tu...
haha...budak baru nak belajaq cakap kan...jalan pon dok bertatih lagi.. ^^
 nak main-main ngan dia , usik-usik dia ...
tapi arini xdapat laa suma tu...
coz budak kecik tue kena campak laa pulakk...!!

doyaaiii huda...
bukan aritu dah kena dah ka adik oii?? huuu..
xpalaa nak wat cena..ritu adik kena campak lain..kali nih campak lain lak..

adessh...rindu kowt ngan adik..huu...
get well soon oke...
sayang adik ketat-ketat even adik xsuka kak ilah pon...hahaha :')

Sunday, March 27, 2011

mereka dalam mood demam EXAMM...~~!!

Assalammualaikum...

hi hi hiii.....~~
sekarang nih rasanya ramai yang dalam mood demam nak exams..
soo...i just wanna wish my friends
 cik IZZATI KHAIRUNNISA, cik LYANA , cik HAFIZAH and ramai lagi laaa yang nak ambik exams...
( ramai sangat nak mention nama ^^ )
gud luck taw...study smart oke...dont push hard...nanti stress lak ... ;)
last but not least....


SEMOGA BERJAYA MENEMPUH PEPERIKSAAN !!!

GOOD LUCK ...!! dont be loqlaq oke... hikhik ^^

Saturday, March 26, 2011

yeay...xsesat... !!

assalammualaikum and good day...!!
cena hari minggu anda-anda semua?? ~~

hari aki arini okelaa...hikhik...
btw...aku ada bagitau kan arini aku ada kenduri kt S.P kn??
alaaa...ada..dalam ENTRY nih...ce ingat... >.<

oke...sambung balik....aku gumbira laa weyh...!!
sebab aku xsesat kowt....ALHAMDULILLAH...~
mula-mula tu macam blur-blur-ayam .. hikhik...
pastu mai laa cam nk wat pala kan...ahaha...sesat xsesat kita bolos itu jalan..hahaah...
tapi kalau sesat yang nak gelabah habis ofcoz laa mak aku...
tringat g aku masa kami sesat kat dalam kota metropolitan K.L dulu... T___T
lawak pon ada... hahhaa...oke stop crta itu..(nt bila2 ingat aku crta)

nasib r kan..maksu aku ada kt S.P tu..
aku mintak r petua kan...(tp tu pon aku ada gak r bhnti sekali tnya orang T__T)
jalan punya jalan..punya jalan...ALHAMDULILLAH...dah sampai..ngee~~...

dah habis makan apa tiba laa masa aku nak balik pulak...
oke...kt sini pulak timbul satu MASALAH...
masalah apa?? aku xtaw jalan nak balik pulak dah...
maunya xtaw..masa aku p aku lalu jalan lain..
masa balik aku nak lalu jalan lain..

duh..cena nak wat kan..aku jalan ikowt suka ati aku ..
sambil aku ikowt "abg signboard "  yg baik ati tue...ngeh2...
lega laa mak aku...sebab kami xsesat kan...
kalo sesat mati kutu kami 2 orang..hahaha... :p
abg aku lak asyik call ja tnya..hee..dia risau adik dia sesat.. hikhik...

 masa on da way nak balik tu..aku ada ar cakap kat mak aku kan...yeahh...lepas nih boleh ronda2 dalam S.P laaa... konon dah cekap la kan..pastu sekali mak aku cakap..

" khatam jalan area jitra dulu bagi habis "

T__T hailarh mak...ati yang berbunga2 tadi trs kuncup...hukhuk..

boleh ka aku nih??

assalammualaikum...
hai semua...

aku nih dalam dilemma nih...adui laa...
mesti nak taw kan sebab pa...
hmmm...esok mak aku ada kenduri kat Sg Petani...oke xdak masalah..
abg aku ada mesyuarat kat Kulim..haaa memang masalah...

sebab apanya masalah?? sebab abang aku suh aku p drive sendiri...
haip...!! aku sllu p S.P oke...
cuma...cumaa...
aku bab-bab nak ingat jalan nih memang xbrapa pro r..huu..sejak azali lagi...nak wat guanooo deh??
tapi tak pernahlaa lagi aku sesat...hee... :D ..ini betol2 oke bukan riak... :')

heh...xmaw cakap banyak ...sok kita tengok naa...hee~~ =p
doakan perjalanan aku sok k...~

Friday, March 25, 2011

melawat orang saket...

assalammualaikum...

hi uolzz...
arini aku jalannnnnnn jaa...hahaha...
bukan p mana pon...
aku p melawat orang sakit jaa..
nun kat Pida nun..
melawat anak sepupu aku...

sian dak tue...bru 2 tahun lebeh kowt..
kena langgaq ngan motosikal..besala,jalan kampung kan..
kadang depa tu bukan nak reti slow bila bawak moto..
dah tu ada jaa yang xdak lesen bila bawak moto..budak2 zaman sekarang...

tapi Alhamdulillah laa..xlaa brapa teruk sangat (bagi aku laaa)
xsilap tulang bahu dia lari skit...kaki dia tu doktor suh p x-ray lain nt....

kalo tidak arini kami ramai-ramai akan p umah dia jugak...
coz sepupu aku tu nak wat makan tengahari ramai2 kan...
tapi dah jd cmtue...xjadi laa nk wat kan...
kowt mana pon kami tetap jugak p sebab nak melawat anak dia..

so...adik..maksu doakan adik cepat sembuh k...

notakaki : sooo...kepada pengguna jalan raya...sila berhati2 ketika anda berada di jalan raya...:)
-pesanan khidmat masyarakat -

Wednesday, March 23, 2011

weyh anjing...-.-''

assalammualaikum....
hollaaa guyss...

gila r...dua tiga hari nih memang aku hangin satu badan arr ngan makhluk ALLAH sekoq nih...huu..
dah arr dia tuh HARAM disentuh... memang menambahkan hangin satu badan ar kan...
suka-suki-selamba-badak jaaa dia wat camtuee...
haish.....rasa cam aku nak jaa keqhat dia duapuluhsatu kali...cincang sekali...(kalauuuuuuuuuu boleh)

haish...mau aku tak hangin....
boleh lak ANJING sesat tu dok lepak-landing kat koridor umah aku nih...
masuk nih dah 3 kali taw ark aku ngan mak aku kena SAMAK koridor tu...hukhuk...

penat weyh klo hari-hari camni...dah ar umah aku nih kat hujung benua..
boleh jugak dia sampai sini...
(aku bukan dok taman pon...umah sebelah-sebelah pon umah mak-mak menakan aku jaa..)
mai tembuih kowt mana tak taw laa.. -.-''

tapi sian jugak anjing tu...dok cari tempat berteduh..dah r comel kowt..skli tengok cam kucing...!!
dua kali tengok baru nampak cam anjing... =D

notakaki : ada aku baca artikel mna ntah..baik ter-pegang anjing dari ter/pegang tangan orang bukan mahram kita...sebabnya kalo pegang binatang-binatang nih ..no hal,, kita leyh samak...tapi kalo kita ter/pegang tangan orang bukan mahram kita memang ar xleyh samak..kalo samak pon.. still dapat dosa g...(betoi kan??)
dapat dosa tue..nauzubillah min zalik..smga kita dijauhkan dari perkara2 camni...

----panjang gila notakaki aku ishk2 ---- =.='